Serebral Palsi Nedir?

Serebral Palsi, çocuklukta en sık rastlanan fiziksel engellilik durumudur. Gelişimini tamamlamamış beynin; doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesi nedeniyle oluşur.

Serebral Palsi ilerleyici değildir. Travmaya uğramış beyne erken müdahale edilmesi ve hayat boyu rehabilitasyon uygulamasıyla önemli gelişmeler sağlanabilmektedir.

Prematüre doğum, düşük kilolu doğum, kanın pıhtılaşma problemleri, anne – bebek arasında kan uyuşmazlığı, gebelikte ya da doğum esnasında bebeğin oksijensiz kalması, beyin kanamaları, hamilelik döneminde annenin, bebeğin sinir sistemini etkileyecek, bakteriyel ya da viral enfeksiyon yaşaması, annenin hamilelik döneminde alkol, sigara, uyuşturucu ve/veya çeşitli ilaçlar kullanması, yaşadığı psikolojik sorunlar ve karın bölgesine gelen darbeler Serebral Palsi’ye neden olabilir.

Ülkemizde her yıl 6.000’den fazla çocuğa Serebral Palsi teşhisi konmaktadır.

 

yasamabankasi palsi 2

Serebral Palsi Tedavisinde Kordon Kanı Kök Hücrelerinin Kullanımı

Amerika Duke Üniversitesi’nde 2017 yılından veri sürdürülen Serebral Palsi’de kordon kanı tedavisi deneysel çalışması kapsamında 300 Serebral Palsili çocuğa otolog (donör kendisi) kordon kanı kök hücresi nakli yapılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucu Serebral Palsi tedavisinde kordon kanı kök hücreleri güvenilir bulunarak çocukların motor fonksiyonlarında ilerleme kaydedildiği gözlemlenmiştir. Bu çalışma temel alınarak Polonya Lublin Üniversitesi’nde 14 Serebral Palsili çocuğa aynı deneysel tedavi uygulanmış ve olumlu sonuçlar alınmıştır. FamiCord Group kordon kanı kök hücrelerinin tedavide kullanımını artırabilmek adına Duke Üniversitesi’nde başlatılan bu çalışmayı Avrupa’ya sunabilmek adına Yaygın Erişim Protokolü için onay almıştır. Bu protokol sayesinde Avrupa’da kendi kordon kanı saklatılan Serebral Palsili çocuklar Lublin Üniversitesi’nde tedavi edilebilecek. Tedavide rol alan uzmanlarımız:

  • Prof. Dr. Magdalena Chrościnska- Krawczyk, Lublin Üniversitesi Pediatrik Nöroloji Uzmanı
  • Dr. Ewa Emich- Widera, Polonya Çocuk Nörolojisi Ulusal Danışmanı
  • Prof. Dr. Dariusz Boruczkowski, PBKM Medikal Yöneticisi

Süreç Nasıl İlerler?

FamiCord Group Yaygın Erişim Protokolü ile Lublin Üniversitesi’nde tedavi görmeye başlayacak olan Serebral Palsili çocuğun tüm nörolojik değerleri FamiCord Group tarafından değerlendirilir. Nakil tarihi belirlenerek Türkiye’de saklanan kordon kanının transferi sağlanır. Nakil 5-10 dakikalık bir işlemle katater aracılığı ile damar yolundan yapılır. Bu süreçte çocuğun tüm değerleri kontrol edilir. Hasta taburcu edildikten sonra ülkesine dönebilir. Nakil sonrası 6. ve 12. ayda hastanın ülkesindeki nörologların raporlamaları ve testleri ile süreç takip edilir.

Detaylı bilgi için uzmanlarımıza danışabilirsiniz. 

 

Adınız Soyadınız
Geçersiz İçerik

E-mail Adresiniz
Geçersiz Mail Adresi

Telefon Numaranız
Geçersiz Telefon

Beklenen Doğum Tarihi
Geçersiz Tarih

Yaşadığınız Şehir
Geçersiz İçerik

Bize Nasıl Ulaştınız?
Geçersiz İçerik

Bu formu doldurarak Yaşam Bankası’na ilettiğiniz iletişim bilgileriniz Yaşam Bankası Sağlık Hizmetleri A.Ş. tarafından sizlere kordon kanı bankacılığı ile ilgili telefonda bilgi vermek adına kullanılacaktır.

Onay gereklidir.

Yaşam Bankası veri işleme politikasını okuduğumu kabul ediyorum.

Zgody są wymagane

Yaşam Bankası'na ait pazarlama içeriğinin tarafımdan verilen telefon numarasına ve e-mail adresime aktarılması için onay veriyorum.

Whatsapp